Fysik

Ubådsopgave, Lidt problemer

29. marts 2008 af lesodk (Slettet)
Endnu en opgave som jeg godt kunne bruge lidt hjælp til. Her er den:
http://Billedeupload.dk/showpic-1296.jpg

På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2008 af peter lind

Brug at PV=nRT samt at trykket i vandet vokser med ca 1. atm for hver 10 meter i dybden(slå selv det nøjagtige tal op).

Svar #2
29. marts 2008 af lesodk (Slettet)

Jeg fandt også denne information på google, det bringer mig dog ikke så langt videre.

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts 2008 af Lurch (Slettet)

lidt mere uddybende hints:

1) Idealgasloven: PV = nRT
Husk at R er en konstant og antallet af mol n er konstant i klokken.
Hvis mærket 0 angiver forholdene over vand, betyder det altså at
P1*V0/T0 = P*V/T

2) Husk at voluminet kan skrives som cylinder areal A gange højden af cylinderen
V0 = A*h0
hvor h0=2.3m

3)trykket i van er givet ved formlen P=rho*g*D, hvor D er vanddybden

Svar #4
30. marts 2008 af lesodk (Slettet)

Jeg sætter
P1*V1/T1 = P2*V2/T2

Hvor V1 = Ah0 og V2 = Ah1.
De andre størrelser er givet, så h1 isoleres.

Er dette rigtigt?

Hvis ja, hvad gør jeg så i næste opgave?

Svar #5
30. marts 2008 af lesodk (Slettet)

Nogen der kan hjælpe med anden delopgave?

Skriv et svar til: Ubådsopgave, Lidt problemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.