Matematik
Sig god for min fremgangsmåde - simpel opg
31. marts 2008 af
JoachimD (Slettet)
Jeg skal lave en geometrisk fortolkning (som vel består i at skitsere en graf) - uden hjælpemidler.
Funktionen hedder 4x-x^2
Da det er en parabel, skal jeg vel løse d, og hvis den er større end 0, må jeg gå ud fra det er en glad parabel, og tegner så sådan én.
Er der andet, jeg skal gøre?
Funktionen hedder 4x-x^2
Da det er en parabel, skal jeg vel løse d, og hvis den er større end 0, må jeg gå ud fra det er en glad parabel, og tegner så sådan én.
Er der andet, jeg skal gøre?
Svar #1
31. marts 2008 af Danielras (Slettet)
Det er fortegnet for a der afgør hvilken vej parablen vender. Altså fortegnet for koefficienten foran andengradsleddet.
Svar #2
31. marts 2008 af blackduck (Slettet)
Bemærk at parablen ikke indeholder noget konstantled c.
Du kan skrive den som x*(4-x). Her er det meget nemt at se, at rødderne er x=0 og x=4 (det er det muligvis også uden omskrivningen).
Du behøver slet ikke at finde diskriminanten. Diskriminanten siger noget om hvor mange rødder en parabel har. Du skal bare se, at x^2-leddet er negativt og dermed er parablen "sur".
Så tegn en sur parabel der går gennem (0,0) og (4,0).
Du kan skrive den som x*(4-x). Her er det meget nemt at se, at rødderne er x=0 og x=4 (det er det muligvis også uden omskrivningen).
Du behøver slet ikke at finde diskriminanten. Diskriminanten siger noget om hvor mange rødder en parabel har. Du skal bare se, at x^2-leddet er negativt og dermed er parablen "sur".
Så tegn en sur parabel der går gennem (0,0) og (4,0).
Skriv et svar til: Sig god for min fremgangsmåde - simpel opg
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
