Matematik
Hjælp ønskes
05. april 2008 af
Muminah (Slettet)
Nogle der kan forklare mig denne opgave, for kan ikke hitte ud af det selv :/
____________
Nedenstående tabel viser for en bestemt vaskemaskine restfugtigheden i tøjen for forskellig omdrejningstal.
Antal omdrejninger pr. min. 500 800 1000 1200 1500
Restfugtugtighed 0,91 0,67 0,59 0,53 0,45
Gør rede for, at restfugtigheden som funktion af antal omdrejninger pr. min. Med god tilnærmelse er givet ved: f(x) = b*x^a , x e [500:1500]
Bestemt restfugtigheden , når der centrifugeres med 900 omdrejninger pr. min.
____________
Nedenstående tabel viser for en bestemt vaskemaskine restfugtigheden i tøjen for forskellig omdrejningstal.
Antal omdrejninger pr. min. 500 800 1000 1200 1500
Restfugtugtighed 0,91 0,67 0,59 0,53 0,45
Gør rede for, at restfugtigheden som funktion af antal omdrejninger pr. min. Med god tilnærmelse er givet ved: f(x) = b*x^a , x e [500:1500]
Bestemt restfugtigheden , når der centrifugeres med 900 omdrejninger pr. min.
Svar #1
05. april 2008 af dnadan (Slettet)
1) Plot punkterne ind på et enkeltlogaritmisk papir, og hvis der fremkommer en retlinje har du at gøre med en eksponentiel funktion.
2) Bestem forskriften vha. regression på din lommeregner.
Herefter beregnes f(900)=... (denne skulle gerne ligge mellem 0,67 og 0,59)
2) Bestem forskriften vha. regression på din lommeregner.
Herefter beregnes f(900)=... (denne skulle gerne ligge mellem 0,67 og 0,59)
Skriv et svar til: Hjælp ønskes
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
