Fysik

Frit fald og kraft

06. april 2008 af Arvin (Slettet)
Jeg har her et par spørgsmål som jeg håber I vil svarer på. Hvis I også bare vil svare på et af spørgsmålene, så ville det være dejligt. Spørgsmålene er opdelt med -----
-----

Hvis et anker ligger i noget saltvand, så beregnes den kraft den trækker i ankerets kæde ved at bruge denne formel:

rho * V * g = F_op

rho er saltvandets densitet på cirka 1,03 g/cm^3
V er rumfanget af ankeret i cm^3
g er tyngdeacc. på 9,82 m/s^2

og opdriften af ankeret er den samme kraft som den, det trækker med, ik?
-----

Hvordan finder man ud hvor meget mekanisk energi der er blevet omdannet til indre energi? Jeg har et objekt som falder, den har en vægt på 85kg og den har en acceleration på 10 m/s^2 i starten af dets fald og denne acceleration er så faldet til 4 efter 5 sekunder.

Den bliver trukket af tyngdekraften med en kraft på 834 N og den har en luftmodstand på 330 N.

Er der nogen som har et forslag?

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2008 af mathon

F_op = V*rho_saltvand*g

F_tyngde = V*rho_ankermetal*g

F_forskel = (rho_ankermetal-rho_saltvand)V*g = ((7,8-1,03)*10^3 kg/m^3)V*g

Skriv et svar til: Frit fald og kraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.