Matematik
Integrere e
06. april 2008 af
Jakob1 (Slettet)
Jeg er kommet lidt i tvivl om hvordan man integrerer en funktion der indeholder et e, som denne:
1000e^-0,06t
Jeg har et eks i mine noter hvor jeg kan se at e^2x integreret giver 1/2e^2x, men det kan jeg ikke lige få til at give mening?
1000e^-0,06t
Jeg har et eks i mine noter hvor jeg kan se at e^2x integreret giver 1/2e^2x, men det kan jeg ikke lige få til at give mening?
Svar #1
06. april 2008 af Sentinox (Slettet)
Den generelle form er:
int(k*exp(k1*x),x) = k/k1*exp(k1*x) (k1 og k er konstanter).
Så det du har stående er da ganske fornuftigt, prøv nu selv.
//Sentinox
int(k*exp(k1*x),x) = k/k1*exp(k1*x) (k1 og k er konstanter).
Så det du har stående er da ganske fornuftigt, prøv nu selv.
//Sentinox
Svar #2
06. april 2008 af Esbenps
Givet en funktion f(x) = b*a^(kx) med stamfunktion F, gælder:
F(x) = b/(k*lna) * a^(kx)
F(x) = b/(k*lna) * a^(kx)
Svar #3
06. april 2008 af dnadan (Slettet)
S 1000*e^(-0.06t) dt = 1000* S e^(-0.06t) dt = 1000 * 1/(-0.06) * S e^x dx
=-16666.7*e^x +k = -16666.7*e^(-0.06t) +k
=-16666.7*e^x +k = -16666.7*e^(-0.06t) +k
Skriv et svar til: Integrere e
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
