Matematik

Matematik

07. april 2008 af pipsp (Slettet)
Hej :)
Jeg sidder med en opgave i matematik som lyder:
Isolér x i ligningen y = a^x

Hvordan regner man denne? Er helt på bar bund. Venligst svar hurtigst muligt :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2008 af dnadan (Slettet)

hint: log(a^x)=log(a)*x

Svar #2
07. april 2008 af pipsp (Slettet)

Forstår det godtnok stadig ikke. Har ikke nogen ide om, hvordan man skal bruge det hint og komme videre fra y = a^x.

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2008 af dnadan (Slettet)

ta' logaritmen på begge sider og benyt reglen i #1, hvorefter der kan divideres med log(a)

Svar #4
07. april 2008 af pipsp (Slettet)

Okay dvs. jeg får

log(y)=log(a^x)
log(y)=log(a)*x
log(y)-log(a)=x

Er dette helt forkert eller?

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. april 2008 af dnadan (Slettet)

log(y)/log(a)=x

Svar #6
07. april 2008 af pipsp (Slettet)

Mener du at det er log(y)/log(a)= x i stedet for log(y)-log(x)=x og at det så er svaret!??

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. april 2008 af dnadan (Slettet)

y=a^x
<=>
log(y)=log(a^x)=log(a)*x
<=>
log(y)/log(a)=x

Svar #8
07. april 2008 af pipsp (Slettet)

Forstår ikke helt hvad du mener? Kunne du forklare det nærmere, på forhånd tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #9
07. april 2008 af dnadan (Slettet)

Jeg har isoleret x, læg især mærke til gangetegnet mellem log(a) og x, dette betyder, at for at isolere x, må du nødvendigvis dele med log(a)

Svar #10
07. april 2008 af pipsp (Slettet)

Er den fulde udregning så dette?

y = a^x
log(y)=log(a^x)
log(y)=log(a)*x
log(y)/log(a)=x

Brugbart svar (0)

Svar #11
07. april 2008 af dnadan (Slettet)

Det ser fint ud. Blot skal du så lige tage hensyn til, at a skal være større end nul, dvs.

y = a^x, for a>0
log(y)=log(a^x)
log(y)=log(a)*x
log(y)/log(a)=x

Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.