Biologi

blodtype i den danske befolkning :)

07. april 2008 af Molinus (Slettet)
har skrevet en rapport om blodtypebestemmelse og har skulle sammenligning fordelingen af blodtyper i klassen med den danske befolknings. Disse tal stemmer ikke helt overens og jeg skal beskrive hvorfor afvigelser her er mulige?

Jeg kan ikke umidelbart se nogen grund til at der skulle være en særlig grund til at min klasses blodtype er anderledes end resten af landets, og derfor håbe rjeg i kan hjælpe :P

På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2008 af blommegaard (Slettet)

Hej :)

Du har helt ret. Tror heller ikke der skulle være nogen særlig grund til, at din klasse er anderledes fra den danske befolkning. Jeg tror bare forklaringen er, at din klasse ikke udgør et stort nok antal personer (statistisk set). Der er altså ikke grundlag for at generalisere.
Du kender det fra matematik - der 1/6 sandsynlighed for at slå en 6'er på en terning, men derfor kan du jo godt slå to 6'ere i træk, i praksis. Hvis du forstår :)

/Stine

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. april 2008 af JuMMe^ (Slettet)

Det er faktisk ret simpelt.
Store afvigelser skyldes det lille antal "forsøgspersoner". Man skal helst have ca. 1000 personer for at kunne forvente et resultat, som ligner landstallene. Din klasses resulater passer nok på nogle punkter med landstallene. Din klasses tal er kun et lille udsnit og derfor ikke repræsentativt for Danmark.

Skriv et svar til: blodtype i den danske befolkning :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.