Matematik

har brug for hjælp! :-(

07. april 2008 af Milo00 (Slettet)
Sidder med en opgave der lyder at en linje går gennem punktet (-4,7)og er vinkelret på en linjen med ligningen: 2x-3y+2=0 . Jeg skal så bestemme en ligning for linjen, men husker intet! :-(

Nogen, der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2008 af dnadan (Slettet)

hint: a*c=-1

Svar #2
07. april 2008 af Milo00 (Slettet)

Hvis jeg nu først finder hædningen?

2x-3y+2=0 <=> 3y=2x-2=y=(2/3)x+2? så må hædningen være 2/3?

Svar #3
07. april 2008 af Milo00 (Slettet)

Orrg! Det jo forkert! Ignorer #1 :-(


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. april 2008 af dnadan (Slettet)

#3
#1 skal nu ikke ignores, dette hint er måden hvorpå, du finder hældningen for den anden linje.
Og til information, så er y=2/3x+2/3 forskriften for den linje, du kender altså.

Svar #5
07. april 2008 af Milo00 (Slettet)

Nu har jeg prøvet i en time, men kan ikke, så er der ikke en der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. april 2008 af Isomorphician

Hvis linjen y = (2/3)x + 2/3 skal stå vinkelret på en linje kræver det at hældningskoefficienternes produkt er lig -1.
Altså:
2/3 * a = -1
a = -1/(2/3)
a = -1,5

For at finde b, bruger du dit punkt og værdien for a:
7 = -1,5*(-4) + b
1 = b

Dermed er forskriften:
y = -1,5x + 1

Skriv et svar til: har brug for hjælp! :-(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.