Matematik

Cirkel tangenter

08. april 2008 af stjerne1992 (Slettet)
En cirkel er givet ved ligningen:
x^2 + 4x + y^2 - 6y-23
a) Bestem afstanden fra cirklens centrum til linjen L med ligningen 3x-4y-4=0.

der har jeg brugt distformlen og er kommet frem til 22/5

b)Cirklen har to tangenter t1 og t2, der er parallelle med linjen L
b)Bestem en ligning for hver af disse to tangenter.

Her er jeg gået i stå. er der nogen som kan hjælpe?

På forhånd tak ;)

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2008 af Nineb (Slettet)

Hej. Jeg har faktisk lavt den opgave:


http://peecee.dk/upload/view/108120

spørg hvis du har spørgsmål omkring opg, men den er faktisk ret simpel når man tænker over det.

Svar #2
08. april 2008 af stjerne1992 (Slettet)

Mange tak for hjælpen :) Ja, når jeg lige kigger på opgaven er det faktisk ret simpelt. Var selv henne i den tankegang på et tidspunkt :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. april 2008 af mathon

...eller
se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=489388

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. oktober 2009 af KittyMisLilly (Slettet)

Hvordan får du x= -12?

kan godt se det med x=48.. men fatter ik det med -12 ..


Skriv et svar til: Cirkel tangenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.