Kemi
Hvor meget H2SO4 skal der bruges?
10. april 2008 af
Christinana (Slettet)
Hvor mange ml 96 % (vægtprocent) svovlsyre (med densiteten ? = 1,8355 g/ml) skal anvendes til fremstilling af 2,0 L 35 % svovlsyre (? = 1,2599 g/ml)?
Hvordan regner jeg den? Kan det passe at resultatet er 500,51 mL?
Tak.
Hvordan regner jeg den? Kan det passe at resultatet er 500,51 mL?
Tak.
Svar #1
10. april 2008 af mathon
M(H2PO4) = 98 g/mol
den molære koncentration af 35 % svovlsyre
er
c_35 = (0,35*(V*d_35))/M)/V = 0,35*d_35/M = 0,35*(1259,9 g/L)/(98 g/mol) = 4,5 mol/L
molbehov, n_35 = (2 L)*(4,5 mol/L) = 9 mol
den molære koncentration af 96 % svovlsyre
er
c_96 = 0,96*d_96/M = 0,96*(1835,5 g/L)/(98 g/mol) = 18 mol/L
n_96 = n_35
V*c_96 = 9 mol, hvoraf
V = (9 mol)/(18 mol/L) = (1/2) L = 500 mL
den molære koncentration af 35 % svovlsyre
er
c_35 = (0,35*(V*d_35))/M)/V = 0,35*d_35/M = 0,35*(1259,9 g/L)/(98 g/mol) = 4,5 mol/L
molbehov, n_35 = (2 L)*(4,5 mol/L) = 9 mol
den molære koncentration af 96 % svovlsyre
er
c_96 = 0,96*d_96/M = 0,96*(1835,5 g/L)/(98 g/mol) = 18 mol/L
n_96 = n_35
V*c_96 = 9 mol, hvoraf
V = (9 mol)/(18 mol/L) = (1/2) L = 500 mL
Skriv et svar til: Hvor meget H2SO4 skal der bruges?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
