Matematik

funktionens maksimum

13. april 2008 af royal-chika (Slettet)
Nogle der ved hvordan man griber følgende opgave an?
Jeg er ikke sikker på at jeg overhovedet forstår det.

En funktion f er bestemt ved

f(x) = 5x - e^x , , -4 = x = 8

Bestem funktionens maksimum ..

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2008 af -Zeta- (Slettet)

Løs f'(x)=0

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. april 2008 af mathon

det xo, for hvilket
f'(xo) i en omegn af xo har fortegnsvariationen
+ 0 -

dvs. interessen samler sig om de xo for hvilke,
f'(xo) = 0,
som anvist i #2

f'(x) = 5-e^x

Svar #3
13. april 2008 af royal-chika (Slettet)

Jeg har fundet frem til f'(x) og får det samme som du. Men er det bare det, eller hvad så ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. april 2008 af Sherwood (Slettet)

Du skal lige huske at bevise, at det punkt du har fundet nu også er et maksimum.

Svar #5
13. april 2008 af royal-chika (Slettet)

det er jo netop det jeg ikke forstår.
Det skal jo overholde at -4 < = x < = 8




Brugbart svar (0)

Svar #6
13. april 2008 af Sherwood (Slettet)

0=5-e^x
<=>
e^x=5
<=>
x=ln(5)

Bevis med en monotonilinie at dette er et maksimum.

Svar #7
13. april 2008 af royal-chika (Slettet)

nå på den måde, tror jeg har fat i det nu, det med monotoni og det (:
Tak .

Skriv et svar til: funktionens maksimum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.