Matematik
Konstanter
15. april 2008 af
Nyx84 (Slettet)
For en bestem væskesøjle er sammenhængen mellem trykket P og dybden d under væskens overflade givet ved:
P= 0,087*d +1,113, når trykket måles i bar og dybden måles i meter.
Jeg skal gøre rede for, hvad konstanterne i ligningen fortæller om trykket i væskesøjlen?
P= 0,087*d +1,113, når trykket måles i bar og dybden måles i meter.
Jeg skal gøre rede for, hvad konstanterne i ligningen fortæller om trykket i væskesøjlen?
Svar #1
15. april 2008 af -Zeta- (Slettet)
Tjah. Betragt evt. følgende:
0 meter under overfladen: P = 0.087*0 + 1.113
1 meter under overfladen: P = 0.087*1 + 1.113
2 meter under overfladen: P = 0.087*2 + 1.113
Sammenlign med en lineær funktion, og forklar hvad er trykket 0 meter under overfladen og hvor meget stiger trykket for hver meter?
0 meter under overfladen: P = 0.087*0 + 1.113
1 meter under overfladen: P = 0.087*1 + 1.113
2 meter under overfladen: P = 0.087*2 + 1.113
Sammenlign med en lineær funktion, og forklar hvad er trykket 0 meter under overfladen og hvor meget stiger trykket for hver meter?
Svar #2
15. april 2008 af 1234567ii (Slettet)
De fortæller, at dybden og trykket stiger proportionelt med hinanden.
Skriv et svar til: Konstanter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
