Matematik
Hjælp til opgaver
21. april 2008 af
Lego83 (Slettet)
Jeg kan ikke finde ud af følgende:
Der er givet følgende dif.ligning:
y´-2y = 4x^2 -4x
Nogle af løsningerne til denne dif.ligning har et eller flere ekstremumspunkter på deres graf.
Bestem en ligning for den kurve, som disse ekstremumspunkter vil tilhøre.
Det har jeg så gjort og fået y= -2x^2+c*e^(2x)
1) Bestem den løsning til dif.ligningen, hvis graf tangerer x-aksen i et punkt med positiv førstekoordinat.
Hvordan gør man det?
2) dy/dx= y*(x^2-9) , y>0
Hvilken type dif.ligning er dette? En logistisk? Altså y`= a*(M-y)*y?.
Der er givet følgende dif.ligning:
y´-2y = 4x^2 -4x
Nogle af løsningerne til denne dif.ligning har et eller flere ekstremumspunkter på deres graf.
Bestem en ligning for den kurve, som disse ekstremumspunkter vil tilhøre.
Det har jeg så gjort og fået y= -2x^2+c*e^(2x)
1) Bestem den løsning til dif.ligningen, hvis graf tangerer x-aksen i et punkt med positiv førstekoordinat.
Hvordan gør man det?
2) dy/dx= y*(x^2-9) , y>0
Hvilken type dif.ligning er dette? En logistisk? Altså y`= a*(M-y)*y?.
Skriv et svar til: Hjælp til opgaver
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
