Matematik

er gået virkelig i stå

21. april 2008 af LiisaK (Slettet)
Kan simpelthen ikke lave det :S forstår det bare kke

Bestem definitionsmængde for funktionerne
v = kvadratrod
f(x) = v(2x-7)

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2008 af Xyxoz (Slettet)

Definitionsmængden er de værdier, x må have i ligningen. Angiv en x-værdi som beholder ligningen over 0, da du ikke kan tage kvadratroden til et minustal.

Svar #2
21. april 2008 af LiisaK (Slettet)

serisøt fatter det ikke

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2008 af Xyxoz (Slettet)

Ok, jeg vil give dig et eksempel.

Hvis du sætter 2 ind i ligningen vil der stå:

f(x) = v(2*2-7)
f(x) = v(-3)

Da du ikke kan tage kvadratroden til et minustal, skal x have en højere værdi end 2. Prøv dig frem.

Svar #4
21. april 2008 af LiisaK (Slettet)

hmm :S

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. april 2008 af Xyxoz (Slettet)

Definitionsmængden skrives således.
F.eks. hvis x kun må have en værdi mellem 3 og 7:
Dm = [3;7]

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. april 2008 af Isomorphician

løs uligheden 2x+7 > 0

Svar #7
21. april 2008 af LiisaK (Slettet)

jeg fatter det stadigvæk ikke, sorry

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. april 2008 af Isomorphician

For at funktionen f(x) = kvrod(2x-7) skal være defineret, skal udtrykket under kvadratrodstegnet være større eller lig 0.
Derfor skal du løse følgende ulighed:
2x-7 >= 0
2x >= 7
x >= 3,5

Altså er f(x) defineret i for x € [3,5; oo[

Svar #9
21. april 2008 af LiisaK (Slettet)

Da man ikke kan tage kvadratroden af negative tal, findes definitionsmængden ved følgende: 2x-7 >= 0 <=> x >= 7/2. Vi har derfor at DM(f) = [7/2 ; uendelig].. er det rigtigt

Brugbart svar (0)

Svar #10
21. april 2008 af Isomorphician

"Da man ikke kan tage kvadratroden af negative tal"
---> da der ikke findes reelle løsninger til kvadratroden af negative tal

Svar #11
21. april 2008 af LiisaK (Slettet)

men er det ellers rigtig det jeg har skrevet ?

Brugbart svar (0)

Svar #12
21. april 2008 af Isomorphician

...uendelig[

Svar #13
21. april 2008 af LiisaK (Slettet)

nå ja :)
men hvad med denne her, den synes jeg faktisk er meget svær
g(x) = V(1/(x^2-2x+3) --> v = kvadratrod

Brugbart svar (0)

Svar #14
21. april 2008 af Isomorphician

hvad må du aldrig dividere med?

Svar #15
21. april 2008 af LiisaK (Slettet)

arh, x eller ? ej nu føler jeg mig snot dum :D

Brugbart svar (0)

Svar #16
21. april 2008 af Isomorphician

0.
Og udtrykket må heller ikke være negativt.
Find derfor nulpunkter for udtrykket, og hvor parablen ligger under x-aksen

Svar #17
22. april 2008 af LiisaK (Slettet)

forstår det stadigvæk ikke :S

Brugbart svar (0)

Svar #18
22. april 2008 af Isomorphician

Hvis parablen ligger under x-aksen, har den negative værdier, hvilket den ikke må have hvis den skal være defineret.
Den må heller ikke have værdier der er lig 0, da man ikke må dividere med 0.

Du kan se på diskriminanten til x^2 - 2x + 3 for at se om den har skæringspunkter med x-aksen

Brugbart svar (0)

Svar #19
22. april 2008 af JacobJensen (Slettet)

Det er for sent til matematik

Svar #20
22. april 2008 af LiisaK (Slettet)

Andengradsligning kan skrives: ax2 + bx + c = 0
Vi udregner diskriminanten d således:
d = b2 – 4 * a * c
Så hvis vi har x2 + 2x + 3 = 0
Hvor a = 1, b = 2, c = 3.
Nu kan vi regne b:
d =22 – 4 * 1* 2
d = -8
Når d er negativ er der ingen løsning på ligningen x2+ 2x + 3 = 0. Dvs. uanset hvilket tal du sætter ind i udtrykket x2 + 2x + 3 så vil resultatet blive positivt.
Hvis man kan sætte hvilket som helst tal ind i x2 + 2x + 3 uden at det giver 0 så kan man også sætte hvilket som helst tal ind i 1/(x^2-2x+3)
passer det?

Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.