Kemi

Havvand, igen.

22. april 2008 af Anything (Slettet)
Jeg har virkelig problemer med denne opgave:

6) Antag at chloridionerne udelukkende findes sammen med natriumioner, og beregn massen af NaCl i 1 liter vand.

En som vil hjælpe mig, og forklare hvilke tal og udregningsmetoder jeg skal bruge? Tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2008 af -Zeta- (Slettet)

Det kommer an på hvilke værdier du har udregnet forud for spørgsmålet.

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2008 af trinetrunten (Slettet)

har du ikke lavet et forsøg - titrering, inddampning e.lign. ?

Svar #3
22. april 2008 af Anything (Slettet)

Jo, et forsøg hvor man finder saltindholdet i saltvand.
Men hvilke tal skal man bruge for at løse dette?
Jeg har lavet andre opgaver tilhørende opgaven.

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. april 2008 af -Zeta- (Slettet)

#3.
Fx koncentrationer ville være dejligt.

Svar #5
22. april 2008 af Anything (Slettet)

Du kan lige få de opgaver jeg har lavet. :)

Svar #6
22. april 2008 af Anything (Slettet)

#4, hvis det hjælper? :)

2) Hvor stor en stofmængde Cl- indeholder 25,0 mL fortyndet havvand?
Forholdene mellem dine to stoffer er ækvivalente.
Derfor er svaret på opgave 2, det samme som i opg., nemlig 0,000555 mol.

3) Beregn [Cl-] i fortyndet havvand?
c = n/v
Derved bliver c = 0,000555 mol/0,025 L
c = 0,0222M ( i det foryndede havvand )

4) Hvad er [Cl-] i ufortyndet havvand?
Da de er fortyndet 1:10, ganger man bare med 10!
Dvs. 0,0222M * 10 = 0,222M

Svar #7
22. april 2008 af Anything (Slettet)

#0 Overhovedet ingen som vil hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #8
23. april 2008 af trinetrunten (Slettet)

Vil meget gerne hjælpe - men det er lidt svært, når vi ikke ved, hvilket forsøg du har lavet og hvilke resultater du har fået.

Måske er der lidt hjælp at hente her:

http://www.martinjohansen.dk/dokumenter/kemi/chlorid_saltvand_scheele_og_syntese.pdf

Skriv et svar til: Havvand, igen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.