Matematik
cirkel og tangent
22. april 2008 af
Oziriz (Slettet)
En cirkel har ligningen
x^2+4x+y^2-6y-23=0
Jeg har bestemt centrum til (2,3) og radius til 6
linien l har ligningen 3x-4y-4=0
opgaven lyder nu på at cirklen har to tangenter t1 og t2 der er parallel med linien l.
Bestem en ligning for hver af disse to tangenter
Hjælp ville være skønt!
x^2+4x+y^2-6y-23=0
Jeg har bestemt centrum til (2,3) og radius til 6
linien l har ligningen 3x-4y-4=0
opgaven lyder nu på at cirklen har to tangenter t1 og t2 der er parallel med linien l.
Bestem en ligning for hver af disse to tangenter
Hjælp ville være skønt!
Svar #1
22. april 2008 af -Zeta- (Slettet)
Se evt. https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=489388
Svar #2
22. april 2008 af Nineb (Slettet)
hehe, har lavt den opg:
http://peecee.dk/upload/view/110503
bare spørg hvis det er, men det er mere simpelt end du tror.
http://peecee.dk/upload/view/110503
bare spørg hvis det er, men det er mere simpelt end du tror.
Skriv et svar til: cirkel og tangent
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
