Matematik
optimering med rumfang og overfladeareal
24. april 2008 af
liridon (Slettet)
en æske fremstilles af et stykke A4 papir. man klipper et kvadrat med sidelængden 40 mm væk på hvert hjørne og folder papiret langs de stiplede linjer. der fremkommer en æske med bund og 4 sider.
beregn æskens overfladeareal og rumfang
jeg har fået overfladearealet til 559,7 cm^2
jeg har fået rumfanget til 1128,4 cm^3
opstil formler for rumfang og overfladeareal i uafhængighed af x.. hvordan gør man så det??
er kommet frem til indtil videre: Overfladeareal=(29,7-2x)*(21-2x)+(29,7-2x)*x+(29,7-2x)*x+(21-2x)*x+(21-2x)*x.. og rumfang=x*(29,7-2x)*(21-2x)
er det rigtigt?
beregn æskens overfladeareal og rumfang
jeg har fået overfladearealet til 559,7 cm^2
jeg har fået rumfanget til 1128,4 cm^3
opstil formler for rumfang og overfladeareal i uafhængighed af x.. hvordan gør man så det??
er kommet frem til indtil videre: Overfladeareal=(29,7-2x)*(21-2x)+(29,7-2x)*x+(29,7-2x)*x+(21-2x)*x+(21-2x)*x.. og rumfang=x*(29,7-2x)*(21-2x)
er det rigtigt?
Skriv et svar til: optimering med rumfang og overfladeareal
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
