Matematik

matematik

02. maj 2008 af Fassos (Slettet)
Hej..
En der er frisk på at hjælpe noget matemaitk på B niveau
mvh Fassos

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2008 af dnadan (Slettet)

Skriv dine spørgsmål herind, så kan de være, at de bliver besvaret.

Svar #2
03. maj 2008 af Fassos (Slettet)

jeg er ved at lave den her http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer07/HFE071-MAB.pdf

Opgave 1 :

f(x)=x^n | f'(x)=n*x^(n-1) regne regel 1
f(x)=x^2 | f'(x)=2*x^(2-1)
f(x)=x^2 | f'(x)=2x

h(x)=k*f(x) | h'(x)=k*f'(x)regne regel 2
h(x)=5*(x^2) | h'(x)=5(2x)
h(x)=5*(x^2) | h'(x)=10x
(5x^2)' = 10x
f(x)=ln(x)-5x^2
f'(x)=1/x-10x
(ln(x))' = 1/x
At opløfte noget i første giver det samme :)

opgave 2;
a^2+2ab+b^2+-2ab
a^2-a^2 = 0
2ab+b^2+-2ab

Er opgave 1 og 2 korrekte ?? hvad gør jeg i opg 3. ??

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2008 af dnadan (Slettet)

1,1 korrekt (f(x)=x^2 --> f'(x)=2x)

1,2 korrekt (h(x)=5*(x^2) --> h'(x)=10x )

1,3 korrekt (f(x)=ln(x)-5x^2 -->f'(x)=1/x-10x )

2 a^2+2ab+b^2+-2ab =a^2+b^2+2ab-2ab (hvad går mon ud med hinanden her?)

Svar #4
03. maj 2008 af Fassos (Slettet)

a^2+b^2+2ab-2ab er det resultatet eller ? hvad så med opgave 3 ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. maj 2008 af dnadan (Slettet)

Opgave 3?

Og nej, det er IKKE svaret... Den kan reduceres, kig på de to sidste led, hvad sker der med dem?

Svar #6
03. maj 2008 af Fassos (Slettet)

Opgave 3 i linket, kan du ikke set det i #2

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. maj 2008 af dnadan (Slettet)

#6 I så fald, har du ikke regnet korrekt ud i opgave 2. Det gicer slutteligt b^2

3. hint: f'(x)=0, og hvis fortegnene er - 0 +, hvad er det så, minimum eller maksimum?

Svar #8
03. maj 2008 af Fassos (Slettet)

hvordan får du det til b^2, det vil jeg gerne vide.

Brugbart svar (0)

Svar #9
03. maj 2008 af dnadan (Slettet)

#8
(a+b)^2-a(a+2b)
Prøv selv at regne på det.

Svar #10
03. maj 2008 af Fassos (Slettet)

hvorfor hjælper du besværligt ?? hvorfor siger du ikke bare at jeg skal gøre således..

(a+b)^2 = a^2+2ab+b^2

-a(a+2b)=-a^2-2ab =

a^2+2ab+b^2-a^2-2ab =

sluttelig --> b^2

tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #11
03. maj 2008 af dnadan (Slettet)

Jeg hjælper ikke besværligt, jeg hjælper således, at du rent faktisk lærer noget selv :-)

Svar #12
03. maj 2008 af Fassos (Slettet)

tro mig på den måde lærer man intet.. men tak alligevel..

Brugbart svar (0)

Svar #13
03. maj 2008 af dnadan (Slettet)

#12 Du lærte da lige at reducere, så jo, du lærte skam noget.
Yderligere får du ikke synderligt ud af, at jeg regner alt for dig.

Svar #14
03. maj 2008 af Fassos (Slettet)

tager til bold nu.. hej hej

Svar #15
03. maj 2008 af Fassos (Slettet)

jo får jeg kan se hvad du har gjort..

Brugbart svar (0)

Svar #16
03. maj 2008 af dnadan (Slettet)

#15 Hvilket du ikke lærer så meget af, som at lave det selv, og dét er et faktum.

Svar #17
05. maj 2008 af Fassos (Slettet)

ok dnadan,
opgave 3

hældningen er faldene hvilket betyder 2 er minimumspunktet og den tegnes som en 3. gradspolynomium
opgave 4
(e^x)´=e^x, (x^6)´=6x^5, (x)´ = 1
(k)´=0
e^x+x^6-x+k


jeg ved det ikke... :S

Brugbart svar (0)

Svar #18
05. maj 2008 af dnadan (Slettet)

Hvad så med den vandrette vendetangent i x=-3?


Øhm... Men idet du bruger integrationsprøven, ser det nærmest ud til, at du gætter dig til en løsning, hvilket du helst ikke skal :-)

Der findes formler for integration, skriv disse som mellemregninger, ikke 'gæt' bevist ved integrationsprøven.

Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.