Matematik
Differentiere?
02. maj 2008 af
delidolu (Slettet)
hejsa.. vil bare have vide om jeg på rette spor ?
f(x)= 7 lnx - 2x^2
f´(x)= 7*(1/x)-2*2*x+0 = (7/x)-4x
Passer det ?
f(x)= 7 lnx - 2x^2
f´(x)= 7*(1/x)-2*2*x+0 = (7/x)-4x
Passer det ?
Svar #2
02. maj 2008 af delidolu (Slettet)
så har jeg en tangent i punktet (1,f(1))
og tangentens ligning er så
y=f'(x)(x-x_0) +f(x_0)
så sætter jeg det ind:
y = ((7/x)-4x)*(x-1)+1
Kan ikke rigtig komme videre .. kan i hjælpe mig ?
og tangentens ligning er så
y=f'(x)(x-x_0) +f(x_0)
så sætter jeg det ind:
y = ((7/x)-4x)*(x-1)+1
Kan ikke rigtig komme videre .. kan i hjælpe mig ?
Svar #4
03. maj 2008 af badooo (Slettet)
Du mangler dit punkts y-koordinat.. Det kan du beregne.
Da dit punkts koordinater er (1,f(1)), skal du beregne f(1) for at få dit punkts y-koordinat.
Da dit punkts koordinater er (1,f(1)), skal du beregne f(1) for at få dit punkts y-koordinat.
Skriv et svar til: Differentiere?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
