Kemi

beregn mol

04. maj 2008 af hansen4444 (Slettet)
Jeg har fået denne opgave, men er brændt helt sammen oven i hovedet, selvom det er en ret simpel opgave.

Beregn hvor mange mol C2O4 er der i 2,o gram Na2C2O4

Natrium molære masse = 23
C = 12
O = 16

håber der nogen der kan hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2008 af mathon

M(Na2C2O4) = (2*23+2*12+4*16)u/molekyle = 134 u/molekyle = 134 g/mol

1 mol Na2C2O4 indeholder 1 mol C2O4^(2-), dvs. i molforholdet 1:1


n(C2O4^(2-)) = n(Na2C2O4) = (2,0 g)/(134 g/mol) = 0,014925 mol

Skriv et svar til: beregn mol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.