Fysik

nyttevirkning af element?

11. maj 2008 af strangers
Hejsa


Hvorledes kan man eksperimentielt bestemme nytteværdien af et element?

På forhånd tak:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2008 af bboblzs (Slettet)

Hvilket element er der tale om?
Spørgsmålet er meget bredt. Snakker vi om at finde den indre modstand i et elektrisk element i henhold til ohms 2. lov eller hvorledes? I så fald anvendes en skydemodstand og værdier for I og U måles. Det er derudfra muligt at bestemme den indre modstand.

I start set alle tilfælde hvor der er tale om elektriske komponenter er det nødvendigt at måle output I og U.


Svar #2
11. maj 2008 af strangers

Hejsa

Der er tale om et tørelement på hhv. 6 og 1,5 volt.

Jeg har netop lavet forsøgene med skydemodstande osv. hvor jeg har anvendt ohms udvidede lov, men jeg har brug for, at finde nyttevirkningen af batteriet..

Jeg beklager misformuleringen:)

Jansik!

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2008 af bboblzs (Slettet)

Nyttevirkningen er jo forskellig alt efter hvilken ydre modstand du anvender. Har ikke helt styr på det men tommelfingerreglen er at jo mindre indre modstand i elementet jo større nyttevirkning.

Har du fundet den indre modstand. Det er i hvert fald trin et.

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2008 af mathon

Uo = (r_i+r_y)*I = U_i + U_pol


Uo*I = U_i*i + U_pol*I

P_max = P_i + P_y

P_y = P_max-P_i

theta = (P_y/P_max)*100%
hvor
theta er størst, når P_i= r_i*I^2 er mindst mulig
dvs. - som nævnt i #3 -
r_i mindst mulig og dermed
I = Uo/(r_i+r_y) størst mulig


Skriv et svar til: nyttevirkning af element?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.