Matematik

lignig

12. maj 2008 af Khao Liam (Slettet)
) Løs ligningen
x^2-2x-8=0

kan ikek ovreskue hvorda jeg skal regne den ud :S

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2008 af Arvin (Slettet)

Brug følgende formel:
http://img396.imageshack.us/img396/3886/kvdkr1.jpg

Hvor:
a=1
b=(-2)
c=(-8)

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2008 af Danielras (Slettet)

Er jo bare en almindelig andengradsligning. Slå det op i din bog eller se:

http://kortlink.dk/59az

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)

Find diskriminanten d=b^2-4ac
Derefter bruger du følgende formel
x=(-b+/-sqrt(d))/(2a)

Svar #4
12. maj 2008 af Khao Liam (Slettet)

#2 . det ville jeg os, men dum som jeg er, har jeg lagt den på skolen,.

Svar #5
12. maj 2008 af Khao Liam (Slettet)

Hm... jeg får x om 3,64575... og så passer ligningen ikk!! det giver ikke 0!!
hvorfor ike?

Svar #6
12. maj 2008 af Khao Liam (Slettet)

*x som 3,64575

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. maj 2008 af Danielras (Slettet)

Fordi det ikke er rigtigt. Prøv at skriv dine mellemregninger.

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. maj 2008 af Arvin (Slettet)

#5 Du må have lavet en regnefejl. Jeg får x til at være 4 og (-2) hvilket passer fint ind i ligningen.

Svar #9
12. maj 2008 af Khao Liam (Slettet)

x= -b +/- kvadratrod -2^2-4*1*(-8) / (2*1)
x= (-(-2) +/- kvadratrod 28) / (2)
x 7,2915)/2
x = 3,64575

??

Svar #10
12. maj 2008 af Khao Liam (Slettet)

7,2915 / 2 er efter jeg har brugt +

Brugbart svar (0)

Svar #11
12. maj 2008 af Danielras (Slettet)

d=b^2-4ac
x=(-b+/-sqrt(d))/(2a)

d=(-2)^2-4*(-8)
d= 36

x =(-(-2)+sqrt(36))/2
x = 4

og

x =(-(-2)-sqrt(36))/2
x = -2

Svar #12
12. maj 2008 af Khao Liam (Slettet)

kvadratrod 36 :O??

Svar #13
12. maj 2008 af Khao Liam (Slettet)

så forkert

Skriv et svar til: lignig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.