Fysik
Kan ikke huske!! Brydningsindeks!
14. maj 2008 af
Mulle00 (Slettet)
Sidder med følgende opgave, som jeg simpelthen ikke kan huske, hvordan man løser! :-S
Opgaven:
1. Lysets brydningsforhold for vand er 1.33 og for glas 1.43. Hvad er det relative brydningsforhold, for passagen fra glas til vand?
2. Lyset passerer fra glasset til vand med en indfaldsvinkel på 16.8°. Hvad bliver brydningsvinklen?
Help me please!?
Opgaven:
1. Lysets brydningsforhold for vand er 1.33 og for glas 1.43. Hvad er det relative brydningsforhold, for passagen fra glas til vand?
2. Lyset passerer fra glasset til vand med en indfaldsvinkel på 16.8°. Hvad bliver brydningsvinklen?
Help me please!?
Svar #1
14. maj 2008 af janko (Slettet)
http://www.google.dk/search?hl=da&q=Brydningsindeks&btnG=Google-s%C3%B8gning&meta=
Svar #3
14. maj 2008 af Mulle00 (Slettet)
hmm ok jeg får nu følgende:
Det relative brydningsforhold = 0,93
Brydningsvinkel = 15,6 grader
Kan det passe?
Det relative brydningsforhold = 0,93
Brydningsvinkel = 15,6 grader
Kan det passe?
Svar #4
14. maj 2008 af Mulle00 (Slettet)
Har lige ét spørgsmål til, mht til denne opgave:
Gitterligningen er oplyst til at være 1/500=0,002
Et gitter anbringes 1.2 m foran en skærm. Afstanden mellem 2. ordenspletterne måles til 45.2 cm. Hvad er lysets bølgelængde?
Jeg er lidt usikker, men har gjort følgende:
Først finder jeg afbøjningsvinklen: tan^-1(0,452m/1,2m)=20,64grader
derefter sætter jeg ind i gitterligningen, hvori jeg har isoleret lamdba, da det er denne jeg skal finde:
lambda=(d*sin(p))/n <=> (0,002*sin(20,64))/2=lambda= 3,525
stemmer det? Det jeg er i tviv om er om jeg ikke skulle have delt afstanden mellem ordenspletter med et eller andet?
Gitterligningen er oplyst til at være 1/500=0,002
Et gitter anbringes 1.2 m foran en skærm. Afstanden mellem 2. ordenspletterne måles til 45.2 cm. Hvad er lysets bølgelængde?
Jeg er lidt usikker, men har gjort følgende:
Først finder jeg afbøjningsvinklen: tan^-1(0,452m/1,2m)=20,64grader
derefter sætter jeg ind i gitterligningen, hvori jeg har isoleret lamdba, da det er denne jeg skal finde:
lambda=(d*sin(p))/n <=> (0,002*sin(20,64))/2=lambda= 3,525
stemmer det? Det jeg er i tviv om er om jeg ikke skulle have delt afstanden mellem ordenspletter med et eller andet?
Skriv et svar til: Kan ikke huske!! Brydningsindeks!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
