Kemi
tryk
21. maj 2008 af
heidi_stjerne (Slettet)
Er der nogle der kan hjælpe mig med denne opgave, jeg har lavet den, men er ikke sikker på at det er rigtigt.
for ligevægten:
H_2 (g) + I_2 --><-- 2 HI (g)
er ligevægtskonstanten hv ved 450 C.
I en beholder findes de tre gasser i ligevægt ved 450 C. ved måling findes:
p(H_2) = 1,76 bar
p(I_2) = 5,08 bar
A) beregn partial trykket p(HI).
Skal man så ikke bare sige
((x)^2 / (1,76 * 5,08)) = 50 , så er x = 21,14
B) Beregn totaltrykket i beholderen.
p_tot = (21,14 + 1,76 + 5,08) bar = 27,98 bar
Eller er det kun den ene side af reaktionsligningen der skal regnes med i det totaletryk?
På forhånd tak for hjælpen :-)
for ligevægten:
H_2 (g) + I_2 --><-- 2 HI (g)
er ligevægtskonstanten hv ved 450 C.
I en beholder findes de tre gasser i ligevægt ved 450 C. ved måling findes:
p(H_2) = 1,76 bar
p(I_2) = 5,08 bar
A) beregn partial trykket p(HI).
Skal man så ikke bare sige
((x)^2 / (1,76 * 5,08)) = 50 , så er x = 21,14
B) Beregn totaltrykket i beholderen.
p_tot = (21,14 + 1,76 + 5,08) bar = 27,98 bar
Eller er det kun den ene side af reaktionsligningen der skal regnes med i det totaletryk?
På forhånd tak for hjælpen :-)
Skriv et svar til: tryk
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
