Matematik
Energi
16. september 2004 af
Jeannes (Slettet)
Hallo!
Er der en der gider at chekke om følgende er rigtigt?
Opgaven lyder: Ved afbrænding af naturgas udvikles 49 MJ/kg. På én time afbrændes 1960kg naturgas.
a)Hvor meget energi udvikles på én time ved afbrænding af naturgas:
Jeg har fået: 1960kg * 49MJ = 96040MJ
Kraftvarmeværket producerer herved elektrisk energi med effekten 11MW
b)Hvor mange procent af den energi der udvikles ved naturgassens afbrænding omsættes til elektricitet.
Her har jeg fået: 11MW * 3600s = 39600 MJ
39600 / 96040 *100 = 41,23%
Og endelig skal man give et forslag til hvordan den resterende energi kan udnyttes:
Og jeg mener: Energien kan benyttes til fjernvarme, men det gør den måske allered???
HJÆÆÆÆÆLP!
Er der en der gider at chekke om følgende er rigtigt?
Opgaven lyder: Ved afbrænding af naturgas udvikles 49 MJ/kg. På én time afbrændes 1960kg naturgas.
a)Hvor meget energi udvikles på én time ved afbrænding af naturgas:
Jeg har fået: 1960kg * 49MJ = 96040MJ
Kraftvarmeværket producerer herved elektrisk energi med effekten 11MW
b)Hvor mange procent af den energi der udvikles ved naturgassens afbrænding omsættes til elektricitet.
Her har jeg fået: 11MW * 3600s = 39600 MJ
39600 / 96040 *100 = 41,23%
Og endelig skal man give et forslag til hvordan den resterende energi kan udnyttes:
Og jeg mener: Energien kan benyttes til fjernvarme, men det gør den måske allered???
HJÆÆÆÆÆLP!
Svar #1
16. september 2004 af frodo (Slettet)
tja.. Det er vel stort set hvad man kan bruge det til, da det kommer ud i form af varme..
Svar #3
16. september 2004 af Peden (Slettet)
Normalt så udnyttes resten til varme, på den måde kan virkningsgraden (for Nordjyllandsværkets vedkommende) for hele produktionen komme op omkring 90%!
Skriv et svar til: Energi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
