Matematik

rumfang

02. juni 2008 af kari2766 (Slettet)
opgaven lyder

En terning har kantlængde 7 cm. Beregn rumfang.

En anden terning har et dobbelt så stort rumfang, hvad er kantlængden?

Hvordan finder jeg kantlængden?

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)

Opstil en ligning. Den første beregnes ved at sige V1=(7cm)^3=49cm^3. Ved den anden ved du at V2=2*V1=49cm^3. løs ligningen:
2*V1=49cm^3.

Svar #2
02. juni 2008 af kari2766 (Slettet)

Mange Tak ;D

Svar #3
02. juni 2008 af kari2766 (Slettet)

Endnu et spørgsmål.
Reducer:
(1+a)(1-b)-a(1-b)+b

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. juni 2008 af mathon

det lineære forhold, L, er den 3.rod af rumfangsforholdet, R

L = 2^(1/3)*7

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. juni 2008 af mathon

1) gang parenteserne sammen
2) gang ind i parentesen
3) hæv minusparentesen
4) reducer

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. marts 2012 af nicediamond (Slettet)

Hejsa!

Jeg har fået et spørgsmål der hedder "Terningens kantlængde er _ cm", og aller sider er 3, hvad gør' jeg??


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Prøv at formulere opgaven mere forståeligt. Hvad er givet, og hvad skal man finde?

Hvad mener du med "aller sider er 3"?


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. marts 2012 af nicediamond (Slettet)

Det var en stavefejl, jeg mente "alle", og der står ikke mere i opgaven, jeg skal også finde ud af, hvad "en sides areal er", " hele overfladearealet" og " terningens rumfang"!

Der er en tegning hvor der står 3, i højden og 3, i breden, mere står der ikke...


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Hvis det er givet, at terningens sider er 3 cm, er det jo terningens kantlængde. Beregn så arealet af en side, og af alle 6 sider, og dernæst terningens rumfang. Hver af siderne er et kvadrat med terningens kantlængde som side.


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. marts 2012 af nicediamond (Slettet)

Ok, mange tak!

Men jeg må lige spørge om noget, hvad mener du så med at jeg skal beregne arealet af en side, og af alle 6 sider??

 


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. marts 2012 af nicediamond (Slettet)

Hvad mener du med at jeg skal beregne arealet af en side, og af alle 6 sider??


Brugbart svar (0)

Svar #12
20. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10, #11

En terning har i alt 6 sider, der hver er et kvadrat med terningens kantlængde som side. En sides areal er så aralet af et af disse kvadrater. Hele terningens overfladeareal er det samlede areal af alle 6 sider.


Brugbart svar (0)

Svar #13
20. marts 2012 af nicediamond (Slettet)

Er svaret så 18, på spørgsmålet "en sides areal" af terningen??


Brugbart svar (0)

Svar #14
20. marts 2012 af nicediamond (Slettet)

Og er overfladearealet så 3??


Brugbart svar (0)

Svar #15
20. marts 2012 af nicediamond (Slettet)

Hjælp!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #16
20. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#13, #14

Hvad er dine tal svar på? Hvad er arealet af et kvadrat med sidelængden 3cm ? Og hvad er det samlede areal af 6 sådanne kvadrater?


Brugbart svar (0)

Svar #17
20. marts 2012 af nicediamond (Slettet)

Sidelængde= 3 - samlede= 18

Og hvad med overfladearealet?? er det 3??

Og rumfanget?? plusser jeg siderne eller ganger jeg dem??

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #18
20. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#17

Nej, det er slet ikke korrekt.

Hvordan beregner man arealet A af et kvadrat med sidelængden s ?  A = s2 .

Hvordan beregner man rumfanget V af en terning med kantlængden s ?  V = s3 .


Brugbart svar (0)

Svar #19
20. marts 2012 af nicediamond (Slettet)

Jeg ved det ikke, du må hjælpe mig!!

Jeg tror:

1= side*4

2= ??

Du må hjælpe mig, jeg har ingen andelse, og det er for' til i morgen! :(

 


Brugbart svar (0)

Svar #20
20. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#19

Jeg har oven i købet givet dig formlen for beregning af arealet af et kvadrat i #18 . Indsæt i formlen for arealet A med sidelængden s = 3 cm .


Forrige 1 2 Næste

Der er 39 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.