Matematik

ydelse og gældsformen

08. juni 2008 af katti20 (Slettet)
Jeg har nogen problemer med ydelses og gældsformen.

Hvis man tager ydelses formen først. Har jeg en opgave der lyder.

Jeg låner 350000 kr. og de skal betales tilbage over 20 år.
Renten er 4 % og der er termin hvert halve år...


(problemer er når jeg taster dette ind på min regne maskine, får jeg en ydelse der hedder 6997 kr. og hvis jeg derefter ganger dette med 20 for at se hvad jeg realt har betalt, bliver det mindre end 350000)

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2008 af dnadan (Slettet)

Hvilken formel har du benyttet?
Og hvad har du skrevet ind?

Svar #2
08. juni 2008 af katti20 (Slettet)

ydelses formlen.

Y = 350000 gange 0,02
divideret med 1 - (1+0,02)^40

Svar #3
08. juni 2008 af katti20 (Slettet)

er der ikke nogen der kan hjælpe med det?

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. juni 2008 af mathon

y = Ao*r/[1-(1+r)^(-n)]

y = 350000*0,02/[1-1,02^(-40)] = 12.794,51


Totalydelse: 40*12.794,51 = 511.780,40


Skriv et svar til: ydelse og gældsformen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.