Matematik

Matematik..

21. september 2004 af hagi4 (Slettet)
En opgave jeg ikke kan finde ud af:
En tv-antenne holdes fast af stålwirer, som i den ene ende er fastgjordt på antennen 75m over jorden og i den anden ende til betonklodser i en afstand fra antennens fod på 50m.
Hvor lange er stålwirerne, og hvor stor en vinkel danner de med vandret?

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2004 af frodo (Slettet)

du har en vinkelret trekant, og desuden kender du kateternes længder. Du skal så finde hypotenusens (pythagoras).

vinklen finder du ved at se på de trigonometriske relationer for en retvinklet trekant.

Svar #2
21. september 2004 af hagi4 (Slettet)

er svaret så 75^2+50^2=kvadroden af 8125 = "90,14 m" til det første spørgsmål..?

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2004 af kyllerylle (Slettet)

#2 ja!

Svar #4
21. september 2004 af hagi4 (Slettet)

ok, så mangler jeg bare spørgsmål 2..

Svar #5
21. september 2004 af hagi4 (Slettet)

men den kan jeg ikke finde ud af

Svar #6
21. september 2004 af hagi4 (Slettet)

ved ikke, hvordan man regner det ud.

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. september 2004 af kyllerylle (Slettet)

hvis du tegner en trekant og kalder hjørnerne hhv A, B og C vil sinA (den vinkel stålwirerne danner med jorden) være lig a/c altså højden af antennen divideret med længden af stålwirene...
sinA=a/c=75m/90,14m=0,8320
dvs. A=56,31

Svar #8
21. september 2004 af hagi4 (Slettet)

forstår ikke helt hvordan du får 56,31 efter du har fundet sinA.

Brugbart svar (0)

Svar #9
21. september 2004 af kyllerylle (Slettet)

på din lommeregner taster du sin^-1(0,8320)

Svar #10
21. september 2004 af hagi4 (Slettet)

okkk, tak

Skriv et svar til: Matematik..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.