Matematik
Redegørelse for forskellige funktioner til differentilregning
17. juni 2008 af
jackalen (Slettet)
Jeg skal til eksamen i morgen, og kan se at jeg i differentialregning skal redegøre for differentialkvotienten af henholdsvis:
- Naturlig eksponentialfunktion
- Naturlig logaritmefunktion
- Eksponentialfunktion
- Potensfunktion
Og for at sige det kort er jeg ret lost i hvad skal gøre. Min mat. bog giver kun bevis for e^x, hvilket jeg gætter på er den naturlige eksponentialfunktion.
Nogen, der kender beviser for resten og måske osse et for e^x er i velkommen til at skrive ^^
- Naturlig eksponentialfunktion
- Naturlig logaritmefunktion
- Eksponentialfunktion
- Potensfunktion
Og for at sige det kort er jeg ret lost i hvad skal gøre. Min mat. bog giver kun bevis for e^x, hvilket jeg gætter på er den naturlige eksponentialfunktion.
Nogen, der kender beviser for resten og måske osse et for e^x er i velkommen til at skrive ^^
Svar #1
17. juni 2008 af peter lind
Den naturlige logaritme er den inverse til eksponentilfunktionen, så du skal bruge differentiationen af en invers funktion.
I den næste skal du bruge at a^x=e^(x*ln(a)). Brug reglen om sammensat funktion på dette.
I den sidste skal du bruge at x^n =e^(n*ln(x))+differentiation af sammensat funktion.
I den næste skal du bruge at a^x=e^(x*ln(a)). Brug reglen om sammensat funktion på dette.
I den sidste skal du bruge at x^n =e^(n*ln(x))+differentiation af sammensat funktion.
Skriv et svar til: Redegørelse for forskellige funktioner til differentilregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
