Kemi

aktuel / formel koncentration :/

20. juni 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)
hey ..
Jeg er blevet lidt i tvivl om hvornår man bruger aktuel koncentration og formel koncentration .. det bliver visst med ( H3O+) og [H30+] <-- syren er bare et eksempel :P
står ikk rigtig noget i min bog om det kun et pinligt lille afsnit.. håber nogen kan forklare det,, helst lidt grundigt da det er noget der er ret grundlæggende og trækker ned hvis man fucker op til eksamen;s.. på forhånd takker :)

Brugbart svar (1)

Svar #1
20. juni 2008 af marc.mtk (Slettet)

Du skal altid bruge den aktuelle koncentration.

Men, der er situationer hvor den formelle koncentration kan antages at være lig med den aktuelle koncentration. f.eks. stærke syrer.

Håber det hjælper :)

Brugbart svar (1)

Svar #2
21. juni 2008 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=546053


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. juni 2008 af mathon

når
a (egentlig alfa) er ioniserings/hydronolysegraden
og
c_s er den formelle og [HB] den aktuelle koncentration
gælder

[HB] = (1-a)c_s
for en STÆRK syre er a=1, hvorfor
[HB] = 0

[H30+] = a*c_s
for en STÆRK syre er
[H30+] = c_s

Skriv et svar til: aktuel / formel koncentration :/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.