Matematik
Eksponentiel udvikling..
27. september 2004 af
~Sab~ (Slettet)
Hey..
jeg har udregnet en funktion til at blive
Y = 150,03* 0,99987^x
Men tror har udregnet den næste opgave forkert... men kan bare ikke finde fejlen.
Opgaven lyder: "bestem ilttrykket i højden 2350 meter"
(x=højde og y=ilttryk)
Min løsning:
2350 = 150,03* 0,99987^x
0,99987^x = 2350/150,03
x = log(2350/150,03) / log (0,99987)
x = -21162,74
--
Men tror det er fuldstændig forkert, for i tabellen står der at ilttrykket er 100 mm Hg ved 3000 m.
Så kan den jo ikke være -21162,74 i en højde på 2350 meter?
--
Er der nogen der stadig er vågen som kan hjælpe?
jeg har udregnet en funktion til at blive
Y = 150,03* 0,99987^x
Men tror har udregnet den næste opgave forkert... men kan bare ikke finde fejlen.
Opgaven lyder: "bestem ilttrykket i højden 2350 meter"
(x=højde og y=ilttryk)
Min løsning:
2350 = 150,03* 0,99987^x
0,99987^x = 2350/150,03
x = log(2350/150,03) / log (0,99987)
x = -21162,74
--
Men tror det er fuldstændig forkert, for i tabellen står der at ilttrykket er 100 mm Hg ved 3000 m.
Så kan den jo ikke være -21162,74 i en højde på 2350 meter?
--
Er der nogen der stadig er vågen som kan hjælpe?
Svar #1
27. september 2004 af Miarv (Slettet)
Hvis y er ilttryk og x højde og du kender højden 2350 meter, er det vel for x det skal indsættes?
Svar #2
27. september 2004 af ~Sab~ (Slettet)
arhhhhhh.. oki *s* takker!:)
har også lige et spørgsmål til:
"bestem den højde, i hvilken ilttrykket er halvt så stort som ved havoverfladen"
skal jeg så ikke sige:
T(1/2) = log(0,5) / log(0,99987) ?
har også lige et spørgsmål til:
"bestem den højde, i hvilken ilttrykket er halvt så stort som ved havoverfladen"
skal jeg så ikke sige:
T(1/2) = log(0,5) / log(0,99987) ?
Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
