Matematik
differentiere
28. september 2004 af
Blå Smølf (Slettet)
Hvordan diferentierer man ligningen:
y=(e^kvadratrod til (x²-7))/e^(x-1)?
y=(e^kvadratrod til (x²-7))/e^(x-1)?
Svar #4
28. september 2004 af frodo (Slettet)
du har i tæller og nævner sammensatte funktioner. Derfor bruger du kædereglen til atdifferentiere disse, som du skal bruge når du benytter ædereglen til at differentiere brøken.
Svar #5
28. september 2004 af frodo (Slettet)
HMM: når du benyttet BRØKREGLEN tilat differentiere brøken.
Svar #6
28. september 2004 af M18 (Slettet)
Du skal tænke på at begge led er sammensatte funktioner og så du har altså to sammensatte funktioner gange med hinanden. Så bruger du bare formlen (f*g)`(X)=f`(x)*g(x)+f(x)*g`(x)
(e^kvadretrod(x²-7))*0.5*(x²-7)*2x*(e^(x-1))^-1 + (e^kvadretrod(x²-7))*(-e^(x-1) = (x*e^kvadretrod(x²-7))/((-e^(x-1)*kvadretrod(x²-7)) - (e^kvadretrod(x²-7))/(e^(x-1))
Så den var godt nok besværlig så vil råde dig til at tjekke efter for kan godt have lavet regnefejl men metoden er ihvertfald rigtigt.
(e^kvadretrod(x²-7))*0.5*(x²-7)*2x*(e^(x-1))^-1 + (e^kvadretrod(x²-7))*(-e^(x-1) = (x*e^kvadretrod(x²-7))/((-e^(x-1)*kvadretrod(x²-7)) - (e^kvadretrod(x²-7))/(e^(x-1))
Så den var godt nok besværlig så vil råde dig til at tjekke efter for kan godt have lavet regnefejl men metoden er ihvertfald rigtigt.
Skriv et svar til: differentiere
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
