Matematik

Ligning''s problemer..

19. august 2008 af Sussi-pigen (Slettet)

Jeg har en ligning, jeg slet ikke kan finde ud af.. Er der mon nogen der vil hjælpe, er meget dårlig til den slags..

-2x^2 + 12x - 10     =    0,5x - 2,5

Når jeg tegner de to ligninger ind i koordinatsystemer, viser det, at de skærer to steder - men stadig kan jeg ikke finde ud af at udregne ligningen. Er der nogen der kan og vil hjælpe?

På forhånd tak :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. august 2008 af Sherwood (Slettet)

-2x2+12x-10=0,5x-2,5

<=>

-2x2+11,5x-7,5=0 (Vi trækker 0,5x fra på begge sider af lighedstegnet, såvel som vi lægger 2,5 til.)

Nu er andengradsligningen på normalform. Den løser du med diskriminantformlen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. august 2008 af Sherwood (Slettet)

normal form *


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. august 2008 af Sherwood (Slettet)

Hjælp for overskuelighedens skyld:


Brugbart svar (1)

Svar #4
19. august 2008 af Sherwood (Slettet)

Rettelse:


Svar #5
19. august 2008 af Sussi-pigen (Slettet)

MANGE TAK! :D


Svar #6
19. august 2008 af Sussi-pigen (Slettet)

Det hele går op for mig nu, det var meget dejligt med hjælp. TAK!


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. august 2008 af Sherwood (Slettet)

Det var så lidt. :-)


Skriv et svar til: Ligning''s problemer..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.