Matematik

Diverse spørgsmål ang. funktion

25. august 2008 af S0me0ne (Slettet)

En funktion er givet ved

f(x)=(x-1)/(x+2)

Hvilke x-værdier kan man ikke sætte ind?

Bestem funktionsværdierne af x=-3,-1,0,1,2

Løs ligning f(x)=3

Hvilket tal kan ikke være funktionsværdi?

Angiv Dm(f) og Vm(f)

Jeg har aldrig lige været så skrap til funktioner, så hvis nogen kunne fortælle hvordan man løser dem og finder frem til resultatet, ville jeg være taknemmlig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2008 af mathon

...må man have 0 i en nævner?


Svar #2
25. august 2008 af S0me0ne (Slettet)

Tror jeg ik?

Men jeg har skrevet de spørgsmål jeg har fået som de står ;)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2008 af mathon

nævneren
x+2 ≠ 0
dvs.
x ≠ -2

Dm(f) = R \ {-2}

Vm(f) = R

f({-3,-1,0,1,2})  =  {4,-2,-(1/2),0,(1/4)}


Skriv et svar til: Diverse spørgsmål ang. funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.