Matematik

Hvad har jeg gjort forkert?

26. august 2008 af pernillebs (Slettet)

Hej alle.. Er der nogen der kan sige mig hvad jeg har gjort forkert?

Ópgaven lyder: Brug nulregelen til løsning af ligningen:

x^3 + 31x =0

Jeg får at den giver 0 V en anden løsning Men den giver KUN 0.. Hvad har jeg gjort forkert? Håber nogen kan hjælpe.. det haster lidt. På forhånd tak!


Brugbart svar (2)

Svar #1
26. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Ved at sætte x udenfor parantes fås følgende:

x(x^2+31)=0 - dette kan løses hvis x=0 eller x^2+31=0 <=> x^2=-31 => ingen reelle løsninger.

Der er altså to komplekse og en reel løsning; du skal nok kun bruge den reelle, så for dig har den kun løsningen x=0.


Brugbart svar (2)

Svar #2
26. august 2008 af dnadan (Slettet)

x^3 + 31x =0

<=>

x(x2+31)0

ved brug af nulreglen fås nu:

x=0 v x2+31=0

Hvilke(n) løsning(er) findes indenfor de reelle tal?


Svar #3
26. august 2008 af pernillebs (Slettet)

Tak, sådan havde jeg også regnet den:S bare ikke <=> x^2=-31 men jeg forstår den nu. tak


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#3: Det var så lidt. Husk at markere brugbare indlæg som "brugbare". Fortsat god dag. :)


Svar #5
26. august 2008 af pernillebs (Slettet)

Er denne ikke forkert?

x^3 + 12x = 0 

x ( x^2 12 ) = 0

X = 0 V x^2 + 12 = 0


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#5: x^3+12x=0 <=> x(x^2+12)=0 <=> x=0 eller x^2+12=0 <=> x^2=-12 => ingen reel løsning.

Eneste reelle løsning er: x=0.


Brugbart svar (1)

Svar #7
26. august 2008 af dnadan (Slettet)

#5 Indtil videre er det(det er nok en slåfejl, at du lige mangler et additionstegn), men du mangler lige det sidste skridt :-)


Svar #8
26. august 2008 af pernillebs (Slettet)

Hov ja det var en fejl..


Skriv et svar til: Hvad har jeg gjort forkert?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.