Fysik

kraft og accelration

30. august 2008 af Pernille-2 (Slettet)

hey sp'er :)

en lille let'løbende vogn med massen 120g befinder sig i et homogent magnetfelt med fluxtætheden 70mT. Vognen kører på et par spændingsførende skinner, så der gennem hver af vognens aksler går en elektrisk strøm på 10A, Afstanden mellem skinnerne er 12 cm,

*Beregn kraften på vognen stammende fra magnetfeltet.

Den samlede gnidningskraft å¨vognen svarer til en gnidningskoefficient på μ=0,10

*Beregn vognens acceleration,

Nogen der kan hjælpe stakkels mig :(?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2008 af peter lind

Brug at F=q*v*B og at  strømstyrken er q*l/t =q*v


Svar #2
31. august 2008 af Pernille-2 (Slettet)

det er altså svært at forstå, jeg er sq ikke den store fysik ekspert :S


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Se her: https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=567304


Skriv et svar til: kraft og accelration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.