Matematik

Tegning af ekponentielt aftagende funktion

02. september 2008 af Ambassa (Slettet)

Hej, det mit første indlæg her ;) Anyways,

Jeg skal tegne grafen for en ekponentielt aftagende funktion f hvor det oplyses at f(4) = 8 og f(10) = 3.

Jeg er rimelig blank her så det ville være fantastisk hvis nogen kunne forklare mig hvordan man gør?

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. september 2008 af mathon

y = b*ax

som ved indsættelse af punktkoordinater 
giver   

3 = b*a10
8 = b*a4  

som ved division giver

(3/8) = a6
hvoraf

a kan beregnes
og efterfølgende

b = 8/a4 = b = 3/a10


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2008 af mathon

b = 8/a4 = b = 3/a10

--->

b = 8/a4 = 3/a10


Skriv et svar til: Tegning af ekponentielt aftagende funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.