Matematik

Højde

03. september 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Hvordan beregner jeg ligningerne til højderne af tre vinkelspidser, når jeg kun kender deres koordinater?

A= (1,3)  B=(6,9)  C=(9,1)


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. september 2008 af mathon

en højde går gennem en vinkelspids og står vinkelret på den modstående side

hvis den modstående side har hældningstal a,

har

højden derfor hældningstal -(1/a)

brug punkt-hældningsformlen til beregning af dens ligning.

Dette gøres 3 gange

..........................................................................................................................

c's hældningstal = (9-3)/(6-1)  =  (6/5)hc har hældningstal = -(5/6)
b's hældningstal = (1-3)/(9-1) = -(1/4)hb har hældningstal = 4
a's hældningstal = (1-9)/(9-6) = -(8/3) ⇔ ha har hældningstal = (3/8)
 

............................................................................................................................

punkt-hældningsformlen

y - yo = -(1/a)(x - xo)

hvor Po(xo,yo) er vinkelspidsen


Svar #2
03. september 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Okay ! SÅ formlen for hældningstal hedder sig egentligt: (b2-a2)/(b1-a1) kan jeg se. Ikke sandt?

Og ligningen for linjernes hældning er så punkt-hældningsformen?

Men hvordan gør jeg lige det? i eks. A

y-3=(3/8)*(x-1) eller hvad?


Svar #3
03. september 2008 af Kamelkalle (Slettet)

den får jeg til slut til :  y= (3/8x) + 2,625


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. september 2008 af mathon

hvilket er rigtigt!


Skriv et svar til: Højde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.