Matematik

Hjælp til en opgave?

05. september 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Sidder med følgende opgave, som jeg simpelthen ikke kan løse har siddet med den i over 1½ time nu! :S

http://peecee.dk/upload/view/129852/full


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2008 af mathon

ved betragtning af ensvinklede trekanter
fås

y/2  =  1,5/x hvoraf

y = 3/x

ved brug af Pythagoras
haves

(x+1,5)2 + (y+2)2 = 52


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2008 af Isomorphician

Tag et kig i det sidste svar:

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=501588


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2008 af Isomorphician

Ophavsmanden dukker selv op.....


Svar #4
05. september 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Jeg forstår bare ikke HVORDAN jeg viser at sammenhængen mellem x og y gælder?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2008 af Isomorphician

#4

Forholdet mellem de indbyrdes parallelle sider i retvinklede trekanter er konstant.

Derfor er forholdet mellem kateterne i de to trekanter det samme.


Svar #6
05. september 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Så jeg har altså fået svaret af Mathon?


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. september 2008 af Isomorphician

Rettelse til #5

retvinklede ---> ensvinklede

.........

#6

Ja.


Svar #8
05. september 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Nu sidder jeg så tilbage med en fuldkommen latterlig ligning:

http://peecee.dk/upload/view/129879
 

Hvordan løser jeg den? Jeg har prøvet at gange igennem med (3/X) for at udrydde disse, men ligningen bliver ikke ligefrem nemmere af den grund? Jeg ender med en 4. gradsligning!!?


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. september 2008 af Isomorphician

Jeg tror du skal bruge din lommeregner.


Skriv et svar til: Hjælp til en opgave?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.