Fysik

FART & ACC - hurtig hjælp

09. september 2008 af Jessica1

hej .

Jeg har, at:
strækning: 100 m
Tid: 9,83 s
gnsn fart: 10.2 m/S

jeg skal finde acc ved tiden 0 .
jeg har hastighedsfunktionen:
v(t) = 12.42-0.0944*t-12.42*0.4937^t

Passer det så ikke, at jeg får:
a(t)=-0.0944*8.76637*0.4937^t

Og at jeg nu skal sætte t=0 ind og få svaret ? ;P

Men hvordan finder den maks. hastighed under løbet ? :S


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

Kunne du evt. skrive nogle enheder på?


Svar #2
09. september 2008 af Jessica1

ja da

v(t)=(12,42 m/s)-(0,0944 m/s^2 )t-(12,42 m/s)·0,4937^t

er virkelig gået død i den =(


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

Okay, for at finde accelerationen, så diff. du din hastighedsfunktion og indsætter t=0.

Du finder maks hastighed ved at sige: a(t)=0


Svar #4
10. september 2008 af Jessica1

Okay , Tak
Har løst den nu ..

har fået accelerationen til 8,67197 m/s^2

For at finde den maksimale hastighed, har jeg tegnet en (t;v)-graf, hvor toppunktets y-koordinat er v_maks .

Passer det ikke ? så får jeg nemli den maksimale hastighed til 11,6802 m/s

Er det ikk rigtigt ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

Jo, det lyder rigtig nok :)


Svar #6
10. september 2008 af Jessica1

Okay . Tak for hjælpen =)

Nogen, der også kan hjælpe med denne:
Jeg skal bl.a. skal finde den nøjagtige begyndelsesfart for en fodbold.
Der er altså tale om teorien bag skråt kast

Problemet er så, at jeg kun har tiden, som er 2.9 sekunder og strækningen som er 60 meter .
jeg har så beregnet farten til 20,7 m/s

Har fået af vide, at jeg selv skal finde gradtallet og derefter løse den med de nødvendige formler og redegørelse af de relavante størrelser ?
Mit eget bud er at bruge x(t) = v_0 * cos(vinklen) *t
hvor jeg så ville bruge tiden 2.9 s og 60 m.
men så tager jeg jo netop ikk hensyn til den lodrette bevægelse ? :S

Håber nogen kan hjælpe og rigtig rart, hvis man ville skære det ud i pap for mig (:


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. september 2008 af Angelmelek (Slettet)

Jeg ville antage et hypotetisk gradtal, jeg har selv løst opgaven tidligere, satte den til 45 grader og løste herefter bare ligningen:

60=(x^2*sin(2*45))/10

Dette gav en x-værdi på 24,4949 m/s.

Benyttede mig forresten af

x=(v0^2*sin(2*vinkel))/g


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. september 2008 af Angelmelek (Slettet)

hvor x i den nederste formel er strækningen, mens den øverst bare var et udtryk for vores ubekendte v... sorry hvis det er forvirrende sådan...


Skriv et svar til: FART & ACC - hurtig hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.