Kemi

Så meget brug for hjælp angående natron.

11. september 2008 af Skat1 (Slettet)

Hej..

Jeg er virkelig på bar bund..

Skal skrive en rapport om NaHCO3's omdannelse ved opvarmning.

så står der at det er min opgave af finde ud af hvilket reaktionsskema af de følgende tre der er korrekt for denne dannelse af CO2.; Det jeg ikke forstår er at hvad vi skal bruge de resultater som vi har i de tre reaktionsskemaer? nogle som kan forklare mig det - har skrevet det hele ned;

1; NaHCO3 (s)  -> NaOH(aq)  +CO2 (g)

2; NaHCO3(s) ->  Na2CO3 (s) + H2O (g) + 2CO2 (g)

3) NaHCO3 (s) ->  Na2O (s) + H2O (g) + 2CO2 (g) (så har vores lærer sagt at der skal være O2 + lige før NaHCO3(s)???)

Men vi har fået nogle resultater af forsøget;

vægt med digel + låg; 19,29gram

Vægt af digel + låg + NaHCO3; 19,28

vægt af NaHCO3= 1,0

Efter opvarmning;

Vægt af diggel + låg + produkt = 19,92

vægt af produkt= 0,63


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2008 af Ex Gratia (Slettet)

Jeres produkt af opvarmningen er et ukendt fast stof. I skal således afveje massen af dette stof og herefter sammenligne vægten med de faste stoffer som indgår som produkter i reaktionsskemaet. Som information kan jeg oplyse, at reaktion (2) er den faktiske proces.


Skriv et svar til: Så meget brug for hjælp angående natron.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.