Matematik

Skæringspunkt mellem cirkel og linie

11. september 2008 af eldurum (Slettet)

Jeg har brugt rigtig lang tid på at finde ud af en løsning til denne opgave, men kan ikke finde noget om skæring mellem linie og cirkel, kun mellem punkt til linie.

Bestem skæringspunktet mellem cirkelen C og linien L:

hvor C : (x-1)^2 + (y-2)^2 = 5

L: x-y+1 = 0

Skal aflevere imorgen så håber at der er nogen der kan hjælpe.

forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2008 af ibibib (Slettet)

Isoler y i linjens ligning og sæt ind i cirklens ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2008 af djharsk (Slettet)

Dvs du har at y = x+1, substituer ind i cirklens ligning, og løs mht. x.

(Hvis der er løsninger) Sæt den funde x værdi ind, og beregn.


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. september 2008 af mathon

y = x+1...........


Skriv et svar til: Skæringspunkt mellem cirkel og linie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.