Matematik

Noget renteværk?

12. september 2008 af Anders00 (Slettet)

Sidder her med lidt mat, som jeg gerne vil have lidt hjælp til.

En kvinde sætter 3000 kr i banken. Hun skal bruge 5700kr 10år senere.

Hvad skal banken give i rente for at kontoen vokser til det ønskede beløb på 10 år?

Jeg har gjort følgende:

n=4*10 kvartal

Slutværdi: 5700

Startværdi: 3000

så har jeg brugt renteformlen: Kslut=Kstart·(1+r)n ⇔(1+r)= n√(kslut/kstart) =

40√(5700kr/3000kr)=1,016

r=(1,016-1)·100=1,6%

altså skal banken give en rente på 1,6%

haii? (er japansk og betyder "ja?")


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2008 af peter lind

metoden er god nok;men banker tilskriver normalt kun renter en gang om året og ikke 4 ganger om året, som du bruger.


Svar #2
12. september 2008 af Anders00 (Slettet)

hmm mener da at min lærer sagde noget om 4 gange om året? Hmm kigger lige efter i bogen...


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2008 af mathon

...lån tilskrives rente fire gange årligt
men
ikke indestående kapital


Svar #4
12. september 2008 af Anders00 (Slettet)

#3

Tak for det mathon! :-) Det hjalp!


Svar #5
12. september 2008 af Anders00 (Slettet)

Nu er jeg lidt usikker!! Hvis jeg smækker:
 

Kslut=Kstart·(1+r)n ⇔(1+r)= n√(kslut/kstart) =

5700kr=3000kr*(1+r)^10,x ind i solve får jeg lidt over 6%???
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. september 2008 af peter lind

Hvad er der mærkelig ved det?


Svar #7
12. september 2008 af Anders00 (Slettet)

Så har jeg vel isoleret r forkert i #0?? For det i #0 må jo være forkert? når jeg ikke bruger solve får jeg 1,6% ????


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. september 2008 af mathon

...det er rigtigt
r = 0,06629 = 6,629%


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. september 2008 af mathon

n = 10 i # 5

hvor du har brugt n = 40 i #0

hvorfor beregningerne ikke er direkte sammenlignelige


Skriv et svar til: Noget renteværk?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.