Fysik

specifik overgangsvarme

15. september 2008 af tdb (Slettet)

Hvad er forskellen på overgangs varme og specifik overgangsvarme?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2008 af mathon

den
specifikke varmeledningskonstant λ,

som er
den varmemængde der passerer enhver arealenhed parallel med overfladen per sekund, når

tenperaturgradienten (t1-t2)/d = 1.

λ = Q*d/[(t1-t2)*A*t]

hvor
Q er den overførte varmemængde
d er materialetykkelsen
t1-t2 er temperaturdifferensen over materialet i varmepassagen
A erdet passerede  fladeareal
t er tiden hvori varemeoverførslen foregår

enheden for λ
bliver således

J*m/(K*m2*s)  = W/(K*m)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2008 af mathon

forskellen er således,
at
overgangsvarme ikke er noget absolut, men noget relativt

specifik overgangsvarme er noget stofafhængigt absolut


Svar #3
15. september 2008 af tdb (Slettet)

mange tak for svaret :) min fysiklærer var nemlig en smule upræcis i gennemgangen og jeg havde travlt med at komme hjem efter timen :P


Skriv et svar til: specifik overgangsvarme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.