Kemi

masse% og pH beregning!

19. september 2008 af Sally2 (Slettet)

Jeg skal lige have hjælp til en opgave:

Salmiakspiritus er NH3 opløst i vand.

Til rengøring ønskes lavet en 10 liters opløsning af NH3 i vand.
Der anvendes 100 mL af en opløsning, der er 8,0 masse% NH3 (densitet af denne opløsning = 1,0 g/mL), og der fyldes op med vand til 10 liter samlet vaskevand.

Beregn pH i den fortyndede opsløsning.
 

Jeg vil gerne lige have et startskub. Jeg tænker nogenlunde således:

Vi skal starte med at beregne masse af den koncentrerede NH3-opløsning, så masse af NH3, så stofmængde NH3 – og fortsætte herfra, men jeg ved bare ikke lige hvordan jeg skal beregne disse masse, så please hjælp mig!


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2008 af mathon

c(NH3) = 0,08*(ρ/M)

ρ = 1000 g/L

M(NH3) = 17 g/mol


Svar #2
19. september 2008 af Sally2 (Slettet)

Hvor har du de 0,08 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2008 af mathon

8 masse% = 0,08


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2008 af mathon

c = n(NH3)/Vop  = m(NH3)/(M(NH3)*V) = 0,08*(Vopop)/(M(NH3)*Vop)  =  0,08ρop/M(NH3) =

0,08*(ρ/M)

skrevet uden indices


Skriv et svar til: masse% og pH beregning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.