Matematik

gør rede for

19. september 2008 af NLJ (Slettet)

hej alle :)

jeg har en opgave, som jeg ikke rigtig kan finde ud af/forstår..

den lyder:

Funktionen f(t) angiver temperaturen i grader celsius til tidspunktet t, hvor t angives i timer. Fx er f(1)=13,2 , f(2)=11,8 og f(10)=22,0.
1) Gør rede for betydningen af oplysningerne f’(1)=-1,5 og f’(10)=2,3
 

nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2008 af Isomorphician

f'(x0) = hældningskoefficienten ved x0.


Svar #2
20. september 2008 af NLJ (Slettet)

okay ja. men måske du ville uddybe det lidt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2008 af Isomorphician

Stiger eller falder temperaturen så ved x = 1 og x = 10?


Svar #4
20. september 2008 af NLJ (Slettet)

ved x=1 falder den vel

ved x=10 stiger den?


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. september 2008 af Isomorphician

Ja


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. september 2008 af Isomorphician

Eller...temperaturen er faldende og stigende


Svar #7
20. september 2008 af NLJ (Slettet)

ja, men gør man bare sådan rede for noget i matematik ? :O


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. september 2008 af Isomorphician

Ja, for vi ved at f'(x0) fortæller om hældningskoefficienten til tangenten i x0.

Tangenten er en ret linje, og har derfor forskriften y = ax + b, hvor a er hældningskoefficienten.

Hvis a < 0 er tangenten faldende, og grafen må derfor også være faldende i x0.

Hvis a > 0 er tangenten stigende, og grafen må derfor også være stigende i x0.


Svar #9
20. september 2008 af NLJ (Slettet)

hmm okay. jeg troede bare at man skulle gøre meget mere :P

men rigtig mange tak


Skriv et svar til: gør rede for

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.