Matematik

størst muligt areal

21. september 2008 af uskis (Slettet)

jeg har en kasse med rumfanget 0<x<25

V(x)=4x^3-260x^2+4000x

Jeg skal finde kassens størst mulige areal, så jeg har fundet V'(x) :

V'(X)=12x^2-520x+4000

Er det så ikke rigtigt jeg skal sætte den afledede funktioen = 0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2008 af juventuz (Slettet)

jo


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2008 af juventuz (Slettet)

Husk at

0<x<25
Da du får et resultat der er mellem 0 og 25, men ogs et resultat der er over 25. Forkast det sidste


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2008 af Dedalus (Slettet)

Ja præcis.

Men husk at V' har to rødder, så vælg den rigtige. Den forkerte rod svarer til at minimum.


Svar #4
21. september 2008 af uskis (Slettet)

jeg får så at x=10 V x=33,333

Så er mit resultat x=10, men kan jeg være sikker på at dette er et maksimum og ikke et minimum?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2008 af juventuz (Slettet)

Det er rigtigt med x=10

for st tjekke kan du sætte 10 ind i f(x) altså regne f(10). Derudover kan du regne f(33.333333)

Hvilket giver det største?


Svar #6
21. september 2008 af uskis (Slettet)

ja selvfølgelig. mange tak.


Skriv et svar til: størst muligt areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.