Matematik

Toppunkt, rettelse

22. september 2008 af Izzle (Slettet)

Hej allesammen håber virkelig nogle kan hjælpe, for er overhovedet ikke sikker på med min resultat er rigtigt :S opgaven lyder:

Funktionen f og g er givet ved

f(x) = - x^2 + 6x + 1 og g(x) = x^2 - 2x + 7

Bestem topunktet til grafen f.

T = (-2, 10)

Kan det passe ? pls nogle der vil rette, gider ikke skrive mellemregningen, det tager for lang tid :S


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2008 af Isomorphician

Nej.

TP(-b/2a, -D/4a) =

TP(-6/-2, -40/-4) =

TP(3, 10)


Svar #2
22. september 2008 af Izzle (Slettet)

Ja okay det er bare lige mig der sættede tallet forkert ind, men hvordan kan man så sætte det ind i graf ?



Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2008 af mathon

f(x) = -(x - 3)2 + 10 til sammenligning med

f(x) = a(x - (-b/(2a))2 + (-d/(4a))

(3,10) er det "øverste" punkt på parablen med ligningen y = - x2 + 6x + 1


Skriv et svar til: Toppunkt, rettelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.