Kemi

Reaktionshastighed ved dannelse af NO2

23. september 2008 af briinch (Slettet)

NO2 kan dannes ved direkte reaktion mellem NO og O2. Reaktionen er af anden orden mht. [NO] og af første orden mht. [O2]. Hastighedskonstanten k = 2,5·107 M^-2h^-1. I atmosfærisk luft er [O2] = 8,8·10-3 M. I forurenet storbyluft hænder det, at [NO] = 1,5·10-7 M.
Beregn reaktionshastigheden for dannelse af NO2.
 

Aner ikke hvor jeg skal starte ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2008 af mathon

2NO   +    O2   --->   2NO2

v  = k*[NO]2*[O2]

v = (2,5*107 M-2h-1)*(1,5*10-7 M]2*[8,8*10-3 M) = 4,95*10-9 M*h-1 = 4,95*10-9 M/h


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2008 af mathon

v = 4,95 nM/h


Svar #3
23. september 2008 af briinch (Slettet)

hold da ferie man.. det der er jeg ikke blevet undervist i..

Tusinde tusinde tak.. du godt nok genial (:


Skriv et svar til: Reaktionshastighed ved dannelse af NO2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.