Kemi

virkelig sur!!

23. september 2008 af Skat1 (Slettet)

hey ..

Jeg har fået min kemi rapport tilbage, og er så sur..

så står der af kommentar:

Du har tydeligvis fået resultater fra andre da nogle af beregningerne ikke bruger dine egne tal.

JEG HAR SELV LAVET DEN.

her er den, hvem har ret? og kan i se hvor der er brugt andres tal????

Vægt af digel + låg (i gram) Vægt af digel + låg + NaHCO3 (i gram) Vægt af NaHCO3 (i gram)
19,29g                                                              19,28                                                 1,0

Efter opvarmning
Vægt af digel + låg + produkt (i gram) Vægt af produkt ( i gram)
19,92                                                               0,63


NaHCO3 (s) ->  NaOH (s) + CO2 (g)
m(NaHCO3) = =3,34 g
M(NaHCO3) = g/mol = 84,007 g/mol
n(NaHCO3) = m(NaHCO3)/M(NaHCO3) = 1,0 g /84,007 mol 0,0119 mol (regnes om)
n(NaOH) = 1 * n(NahCO3) = 1* 0,0119 = 0,0119 mol
M(NaOH) = (22,98977 + 15,9994 + 1,0079) g/mol = 39,997 g/mol
m(NaOH) = 39,997g/mol * 0,0119mol 0,4759 g

2NaHCO3 (s) - >Na2CO3 (s) + H2O (g) + CO2 (g)
m(NaHCO3) = = 3,34 g
M(NaHCO3) = g/mol = 84,007 g/mol
n(NaHCO3) = m(NaHCO3)/M(NaHCO3) = 1,0/84,007 g/mol 0,0119 mol
n(Na2CO3) = ½ * 0,0119mol = 0,00595 mol
M(Na2CO3) = g/mol =105,99 g/mol
m(Na2CO3) = 105,99g/mol * 0,0059 mol 0,6253 g

02 + 2NaHCO3 (s) -> Na2O(s) + H2O (g) + 2CO2 (g)
m(NaHCO3) = = 3,34 g
M(NaHCO3) = g/mol = 84,007 g/mol
n(NaHCO3) = 1,0/84,007 g/mol 0,0119 mol
n(Na2O) = ½ * 0,0119mol = 0,0119
M(Na2O) = g/mol = 61,979 g/mol
m(Na2O) = 61,979 g/mol * 0,0119 0,7375 g


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2008 af Da-ted (Slettet)

Du skriver konsekvent at massen af dit NaHCO3 er 3,34 g selvom du tidligere i opgaven (fejlagtigt) udregner den til 1,0gram. Der er i det hele taget noget muggent ved at du udregner 19,28g - 19,29g = 1,0 g.. Giver ingen mening.

At du så i beregningerne bruger 1,0 gram er godt nok, selvom det ikke lige fremgår hvordan du får det tal (kan self være studieportalens layout der forhindrer mig i at se det ordentligt)


Svar #2
23. september 2008 af Skat1 (Slettet)

ja altså det fordi i min gruppe fik vi det til dette resultatet. så det er rigtigt nok 1,0g - vi har bare skrevet forkert i min gruppe.

Det med 3,34 ved jeg ikke lige hvorfor jeg har skrevet det, når jeg efter skriver 1,0 det er my bad!

Det fordi der skulle have stået 20,25 - 19,28 - 1,0 - men min gruppe kom til at skrive forkert.

vi skrev 19,29 i stedet for. Men min lærer havde kun rettet det ved min og glemte at rette det til ved en pige som var i min gruppe - det sagde jeg så til ham bagefter, hvor han sagde ja okay min fejl.

Men kan jeg ikke sige til ham at det er noget fis han har skrevet til mig alligevel?


Skriv et svar til: virkelig sur!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.